Könyv, tv-sorozat

Jöhet a ‘Gone – Köddé váltak ‘ Tv sorozat

0 23

Bizony, a napokban egy újabb YA disztópikus könyvsorozatra csaptak le, méghozzá nem más, mint a Sony Pictures TV, melynek nevéhez olyan tv-sorozatok fűződnek, mint a BREAKING BAD és a LOSTMichael Grant tegnap a twitteren jelentette be a jó hírt. Illetve azt is megígérte, hogy ő is részt fog venni, a sorozat gyártásában, amennyire csak lehet, és olyat alkotnak majd, amikre a rajongók is büszkék lehetnek.

A történet egy olyan városban játszódik, ahol titokzatos módon minden 14 évnél idősebb személy egy szempillantás alatt eltűnt. A könyvsorozat filmes adaptációja  már évekkel ezelőtt is szóba került. 2009-ben Grant azt mondta, hogy folyamatban van egy egy film, de végül az a süllyesztőben landolt. Grant szerint  a könyvei jobban működnének TV-sorozatként, úgyhogy valószínűleg jobb is, hogy így alakult.

A sorozatnak sajnos csak az első része jelent meg itthon is 2009-ben ‘Köddé Váltak‘ címmel az Egmont kiadásában. Ez a sorozat is sajnos egy újabb példája annak, hogy itthon mennyire más az igény, mint külföldön, na de talán majd a tv-sorozat fellendíti, és az Egmont esetleg kiadja majd a többi részt is. 

Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.

Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.

Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.

Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más.

forrás: page to premiere

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK