Könyv, nyereményjáték

Blogturné ~ A Hősök küldetése

0 12MEGJELENT!

Gratulálunk! Elérkeztél a Hősök Küldetése blogturnénk utolsó állomásáhozA Maxim Kiadó jóvoltából november 30-án megjelenik Morgan Rice: A hősök küldetése című könyve a Gyermekregények sorozatban. A Blogturné Klub november 25. és 30. között bemutatja nektek a 14 éves Thorgrin kalandos útját a felnőttválás felé, egy varázslatos világban. Hat állomás, hat blogger véleményével, extrákkal és nyereményjátékkal. Kövesd az állomásokat napról-napra, hogy megismerd a Gyűrű Királyságát és tiéd lehessen a hamarosan megjelenő könyv egyike!

Cím: A Hősök küldetése

Szerző: Morgan Rice
Sorozat: A varázsló gyűrűje #1
Műfaj: Ifjúsági Fantasy
Fordító: Bihari György

Hazai megjelenés: 2013. nov. 30. Maxim kiadó
Borító: füles, kartonált
Oldalszám: 300
ISBN: 9789632613550

Értékelés: 4 pont

Varázslatos történet egy 14 éves, nem mindennapi fiú felnőtté válásáról, aki egy kis faluban él, valahol a Gyűrű Királyságának végvidékén. Thorgrin érzi, hogy más, mint a többiek, rejtélyes és érthetetlen erők lakoznak benne, különleges adottsága van és különös sorsra rendeltetett. Arról ábrándozik, hogy híres harcos lesz, a király lovagja, és megvédi hazáját a Szakadék túloldaláról támadó hordáktól. 


Amikor eléri a megfelelő kort, bár az apja megtiltja, hogy beálljon a király légiójába, ő nem engedelmeskedik: világgá megy, hogy utat törjön magának a király udvarába és elérje, hogy komolyan vegyék. Noha semmi esélye sincs, beleszeret a király lányába, de mire tiltott kapcsolatuk kibontakozna, fölfedezi, hogy hatalmas ellenségei vannak.
A varázsló gyűrűje című sorozat nyitókötete eposzi mese barátokról és szerelmekről, vetélytársakról és udvarlókról, lovagokról és sárkányokról, cselszövésekről, politikai intrikákról, a felnőtté válásról, a szívfájdalomról, az álnokságról, a becsvágyról és az árulásról. Mese a becsületről, bátorságról, sorsról és végzetről, varázslatról.

>> Olvass bele itt! <<

Vedd meg!

értékeljünk

A hősök küldetése pont azt nyújtja, amit a fülszöveg ígér. Bár a gyerekregény kategóriában jelenik meg, idősebbek is élvezhetik. 

Ez az a könyv, aminél ezer és ezer hibát fel tudnék hozni és mégis élveztem. Kezdve azzal, hogy az írónő teljesen megzavart, azzal, hogy első blikkre egy miénktől eltérő bolygót ír le a két Nappal, közben pedig minden más az átlag középkori Földet jellemzi. A tájak, a városok, a falvak és a szokások is. Lovag játékok, sakk, a fegyverek. Ezzel nem is lett volna baj, ha ezek a dolgok más elnevezéseket kapnak, ha már egyszer másik univerzum/bolygó. Ha már neveknél tartunk az is kicsit zavart, hogy a tipikus ír/skót/angol nevek keveredtek a görög és néha fantasy nevekkel. Ez a sok Mc és Mac a hegylakót juttatta eszembe. 
Ami viszont kifogástalan kelléke a világnak, azok a különböző fajok/kasztok. Bár egyenlőre nem sok fajt ismerhettünk meg, de egy-két termetesebb és ocsmány példányba azért belefutottunk. Külön öröm volt, hogy kaptunk egy druidát is, aki ellátta a szereplőket, főleg Thort gibberish tanácsokkal és jóslatokkal. Ennél többet egyelőre sajnos nem csinált, de gondolom a sorozat 11 részében azért bőven fog még alkotni. Megtudtuk, hogy a sárkányoknak például külön földje van, bár oda sajnos nem jutottunk el. 
Joggal mondhatjuk, hogy ez a könyv valóban a kezdetek kezdete, hiszen egyelőre nem merészkedik a királyságon kívülre, inkább azt mutatja be, hogy főhősünk hogy kerül a dolgok sűrűjébe, és hogy illeszkedik be. A könyv e/3-ban van megírva, viszont szinte minden fejezetben más-más karaktert követünk. Ez egyrészt pozitív, másrészt negatív is. Mindig jó megismerni közelebbről a fontos szereplőket, de nem mindig kifizetődő egy ilyesfajta könyvnél, hogy tudjuk, hogy az egyik negatív karakter mit tervez. 
Bár a történet egy-egy helyen engem a trónok harcára (fal=szakadék, Ezüstlovagok=Éjjeli őrség, Vadon=Mások), máshol az NBC Merlinjére, illetve főként Artúr király-ra és híres Excaliburjára emlékeztetett, mégis élveztem. Élveztem, mert olvasatta magát, mert a szereplők bár sokszor kifordultak magukból (még most sem értem a Királyt és a Királynőt) a könyv nagy részében tudtak olyat hozni, amiért odafigyeltem rájuk. Thor, becses nevén Thorgrin a főhősünk hol éles eszű, hol ostoba, mégis bátorsága, akaratereje engem is ugyanúgy lenyűgözött, ahogy a pártfogóit. A barátai és az ellenségei egyaránt pluszt adnak a történethez. Így együtt ez a csapat elérte, hogy igen is érdekeljen a sorsuk és a királyság sorsa, úgyhogy mindenképpen várom a következő részt. Pláne mert tudni akarom kicsoda THOR!!
A szokásos összefoglalóm helyett, inkább csak bemásolom a fülszöveg utolsó bekezdését, mert tökéletesen foglalja össze azt, amiről a könyv szól:
A varázsló gyűrűje című sorozat nyitókötete eposzi mese barátokról és szerelmekről, vetélytársakról és udvarlókról, lovagokról és sárkányokról, cselszövésekről, politikai intrikákról, a felnőtté válásról, a szívfájdalomról, az álnokságról, a becsvágyról és az árulásról. Mese a becsületről, bátorságról, sorsról és végzetről, varázslatról.

Tökéletes ajándék lehet az ifjabb korosztálynak fiúknak, lányoknak, illetve bárkinek aki szereti az egyszerűbb, kalandos fantasyt, és eltud tekinteni a sok hasonlóságoktól. 

NYEREMÉNYJÁTÉK

1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat (kötelező!)
2) 1-1 plusz pontért kommentálj a turnéban résztvevő blogok bejegyzéséhez, majd töltsd ki a Rafflecopterben az ehhez tartozó részeket. A hozzászólásod témáját te döntöd el (például: miért szeretnéd olvasni a könyvet/mi a kedvenc fantasy filmed vagy könyved/vagy akár egy szimpla ‘köszönöm’ is megteszi ;))

(Csak Magyarország területén érvényes a postázás)

a Rafflecopter giveaway 

Turné állomások

11/25 Könyvszeretet ~ kritika+a könyv és az állatok

11/26 Dreamworld ~ kritika + idézetek
11/27 Kelly Lupi olvas ~ kritika
11/28 Deszy Könyvajánlója ~  kritika + kardok és a végzet kardja
11/30 Függővég

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK