Film, Könyv

A ‘Csontszüret’ adaptációja kétszeres Oscar-díjra jelölt forgatókönyvírót kapott!

0 7

A Brit írónő, Samantha Shannon 2013-as debütáló könyve hatalmas siker volt szerte a világon. A Csontszüret, azaz a ‘The Bone Season‘ egy hétrészes sorozat, amit itthon az Athenaeum ad ki. Gyakran emlegetik J.K. Rowling Harry Potter sorozatának utódjaként és Shannonra is sokszor “az új J.K. Rowling”-ként hivatkoznak.

2059-ben járunk. A világ nagyvárosai a Scion erőszakszervezet befolyása alatt állnak. Paige Mahoney a londoni Hét Pecsét fedőnevű bűnüldöző szervnek dolgozik. Feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Paige ugyanis egy álomjáró, akit miután letartóztatják, egy még sötétebb és gonoszabb erő keríti hatalmába, mint a Scion. Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a legmegátalkodottabb bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A Rephaimok álomjárókat toboroznak a hadseregükbe. Paige mentora és kiképzőtisztje egy Warden nevű alak, aki mestere és egyben halálos ellensége is lesz. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie Warden elméjébe, és felfedni a titkát…

A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle.


A filmes jogokat az Imaginarium Studios, 20th Century Fox és a Chernin Entertainment tudhatja magáénak és négy producer dolgozik a projekten: Andy Serkis, Jonathan Cavendish, Jenno Topping és Peter Cherni.

Nem olyan rég viszont az írónő a tumblr oldalán elárult egy apró, de abszolút ígéretes infót is, méghozzá, hogy az adaptáció egy kétszeres Oscar-díjra jelölt forgatókönyvírót kapott. Sajnos nem nevezheti meg, amíg meg nem engedik neki, így ennyivel kell beérnünk. Shannon azt is elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy végül sikeresen eljuttassák a mozikba a filmet, de ne álljunk addig fél lábon, hiszen 2-3 évet biztosan igénybe vesz majd a projekt.

Ha szeretnétek többe megtudni a történetről, szereplőkről és az írónőről, ajánljuk figyelmetekbe a Csontszüret blogturnéját a Blogturné Klub-tól. 
 

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK