rovatok

Top 5 Vasárnap #9 – Az alábecsültek

0 8
Visszatér a Top 5 vasárnap!

A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends’ Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 

A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! 🙂

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Alábecsültek


(Top 5 alábecsült könyvek)

5.) Jenn Stark – Immortal Vegas

Teljesen véletlenül találtam rá erre a sorozatra, amikor a Goodreadsen bubogtam, de egyből megakadt a szemem az első rész borítóján. Aztán elolvastam a fülszöveget és azonnal tudtam, hogy nekem ez KELL. Kresley Cole Arkánum sorozata óta próbálok találni hasonló koncepcióval (felnőtt) UF könyveket és az Immortal Vegas pont ilyen. Mágikus világ: pipa, élő tarot kártyák: pipa, komplex hierarchia: pipa, kaland: dupla pipa, humor: pipa. Forró, de nem túlzott romantika: pipa. Badass főhősnő: pipa. Az első rész óta hatalmas szerelem, és szerencsére Stark iszonyú gyorsan ír (meglepő, de egyáltalán nem megy a minőség rovására) és csak 2-3 hónapokat kell várni a folytatásokra. Viszont nagyon kevesen olvassák, ezért mindig félek, hogy nem lesz következő, pedig egy iszonyú jó, izgalmas, fordulatos és szórakoztató UF-ről van szó.

4.) Ann Aguirre – Sirantha Jax 

Ugyanazt tudom elmondani, amit az Immortal Vegasról, azzal a különbséggel, hogy ez egy vérbeli sci-firől, űrhajós üldözésekkel, űrugrásokkal, különböző bolygókon játszódik a sorozat, különböző lényekkel, és a már megszokott galaxis politikával. Pörgős, humoros, és nagyon alábecsült. Kár érte, mindenkinek ajánlom, aki sci-fi vagy UF rajongó!

3.) Larissa Ione – Lords of Deliverance

Most egy picit a PNR/UF vizekre vevezünk Larissa Ione második sorozatával. A Lords of Deliverance a Demonica sorozat spin-offja, és bár nem feltétlen kell elolvasni a Demonicat, de legalább az utolsó könyvet ajánlott a teljes képhez. Na de miért is olyan jó ez a sorozat? Azon kívül, hogy az Apokalipszis 4 lovasáról szól, akikről kb. olyan kevés történetet találni, mint az élő Tarot kártyákról, tele van kalanddal, akcióval, romantikával, poénokkal és baromi jó karakterekkel. A fordulatoktól megáll az eszed, a lovasok küzdelmeitől pedig néha a szíved is. Larissa szerintem alapjáraton egy kevsébé értékelt író sajnos, jó lenne  ezen változtatni, mert bőven van olyan jó (sőt szerintem jobb is), mint pl. Ward.

2.) Kevin Hearne: A vasdruida krónikái

Hogy a rákba nem lett ez itthon elsöprő siker??? Tudom, ezt sok könyvnél kérdezem/kérdezhetném, de erre a gatyámat is feltettem volna. Ébresztőőőő emberek!! Az egyik legjobb UF sorozatról beszélünk, ráadásul Férfi írta, férfi főszereplővel (többnyire), aki egy fucking DRUIDA!! Úgyhogy még a férfi olvasók se találhatnak kifogást. Szinte minden természetfeletti lény megjelenik, a mágia szerves része a világnak, és több mitológiát is felsorakoztat. Mindezt pedig megspékeli egy szarkasztikus humorral. BUMM, tökéletes!

1.) Sherrilyn Kenyon -The League

Visszatértünk a sci-fi vonalhoz. Sherrilyn Kenyon UF sorozata, a Sötét-vadászok sem kap annyi figyelmet, mint szerintem kellene, de ahhoz képest a League a béka segge alatt van. Tudom, tudom, a sci-fi címkétől mindenki megijed, pedig nem kell. Kenyon itt is hozza ugyanazt, amit az SV(DH)-ban vagy a CON-ban, azaz tele van ‘mind fuck’ pillanatokkal, poénokkal, izgalmakkal, romantikával és pörgős kalandokkal. Lányok, fiúk, nők és férfiak is imádják egyaránt a sorozatot, úgyhogy tényleg mindenkinek ajánlott. Egy tipp, ha valaki elkezdené: JEGYZETELJ!! 

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK