KATE DANIELS: Magic Binds Q&A
Könyv

KATE DANIELS: Magic Binds Q&A

0 1296

Szeptember 20-án jelent meg az új Kate Daniels könyv, Magic Binds címmel. Ilona és Andrew pedig készségesen válaszolt néhány rajongói kérdésre a tegnapi megjelenési partin, amit facebookon élőben is láthattak a rajongók. A sorozat ezzel elérkezett a 9. részhez, ami azt jelenti, hogy 2017-ben a 10. résszel érkezik a nagy finálé.

A kérdések javarészt a Magic Bindsban történtekre vonatkoznak, tehát erős spoiler veszély fenyegeti azokat, akik még nem olvasták. 

Kate Daniels világa:

2040-et írunk a történet elején, a világ egy lesújtó apokalipszist szenvedett. A technológia túl gyorsan fejlődött és a mágia figyelmeztetés nélkül, bosszúszomjasan tért vissza a világba. Azonban olyan hirtelen tűnik is el, amilyen hirtelen megjelent, nyomában pusztulást hagyva. A felhőkarcolók ledőltek, alappilléreik maradtak csupán. A mágia a technológiából táplálkozik, jelenlétében repülők zuhannak le az égről, nincs elektromosság és az autók sem indulnak el. Éjjel szörnyek portyáznak az utcákon; vérhiénák és vérmedvék vadásznak zsákmányra, a halottkeltők pedig vérszomjas vámpírok elméit irányítják. Az éles eszű Kate Daniels. akinek nyelve olyan éles, mint szablyája, szintén ebben a világban él. Vére mágiával keveredik, ami célponttá teszi. Életének nagy részében üldözői szeme előtt bujkált, miközben zsoldosként dolgozott. 


Magic Binds Q&A

Közönség: Közeleg a vég?
I&A: Igen. Még egy könyv és vége.
K: Össze tudunk hozni még pénzt (utalva egy korábbi beszélgetésre, hogy attól függ, a kiadó megveszi-e).
Andrew: Mi viszont nem tudunk összehozni még több könyvet.
Ilona: A KD világnak nem lesz vége, de Curran és Kate megérdemlik a történetük végét. Talán későbbi könyvekben – amikről nem tudni a kiadó megvesz-e – feltűnnek még, mint összekötő, másodlagos, vendégszereplők, de nem lesz az ő nézőpontjukból több könyv. Talán egy rövid novella. Szóval nem ér majd véget 2017-ben Kate Daniels világa, csupán az ő történetük fejeződik be. Keményen dolgoztak érte, most már visszavonulhatnak.

K: Mennyire esélyes egy Derek & Julie spinoff? **a közönség ujjong**
Ilona: * a mellette ülő szerkesztőre mutat, aki csak mosolyog* Tőle kell megkérdeznetek.

K: Hugh könyve meg fog valaha jelenni?
Andrew: Igen, már ki van dolgozva a sztori.
Ilona: Valószínűleg magánkiadás lesz, mert annyira eltér a KD könyvektől, sokkal fantasysabb lesz, sötétebb.
Gordon: Sok fura szexszel… (vicc, nem vicc?)
Ilona: Remélhetőleg még a KD finálé előtt kiadjuk.

K: Rolandnak muszáj rossz véget érnie? Nem próbálhatná ki az egyszerű életet Kate-tel és a családjával?
Gordon: Nem. Nem tudja.
Ilona: Egyszerűen nem ilyen a természete.
Ügynök: Zárjátok be valahova örökre és hagyjátok éltben.

*SPOILER*

K: Christopher kiléte tervezett volt, vagy csak úgy jött?
I&A: Nagyjából tudtuk, hogy ki ő, mi ő és, hogy hová fog jutni, amikor behoztuk, de nem tudtuk, hogy mit tett, ami felbosszantotta Rolandot. Nem tudtunk akkor még mindent róla, de azt igen, hogy merre halad a története, például a Barabas-szal lévő dolog.

K: És az alvó ügynök?

 • +

  Spoiler

  Jezebel


Andrew: Óh, nem. Az egy őrület volt. Nem igazán tudtuk. Valahogy el kellett döntenünk ki lesz az.
Ilona: Ó, igen. Azt kellett megnéznünk, hogy ki az, aki a legkevésbé hasonlít Kate-re. A történetben aztán értelmet nyerne, mert tudtuk, hogy ezt a fordulatot bele kell tennünk. Úgy voltunk vele, hogy “Ó, ezt meg kell csinálnunk, ettől majd jól begőzölnek”. 

K: Hogy jutott eszetekbe visszahozni azt a bizonyos szereplőt? 

 • +

  Spoiler

  Erra


Ilona: Néha az egyetlen, ami legyőzheti a családot, az a család. Például esélytelen, hogy ledorgáljuk a kisebbik lányunkat, mert a nővére mindig ott van és ránk szól. Szóval ez járt a fejünkben. Tűz ellen tűzzel  harcolhatsz.

 

FILMES HÍREK:

Egyelőre nem haladt semerre a dolog, bár az írópáros inkább sorozatról beszélt, mint filmről. Elmondták, hogy sok helyen megrekedhet a projekt, illetve azt is, hogy ők nem bánnák, ha változtatnának pl.: a karaktereken azért, hogy megfelelő színészeket találjanak. Igazság szerint már feladták a reményt, ennél a pontnál bármire rábólintanának.


A sorozat első része, a Magic Bites- Pusztító Mágia tavaly már nálunk is megjelent a Könyvmolyképző kiadó gondozásában.

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 320
Műfaj: Felnőtt Urban Fantasy
Értékelés: 4 pont

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

KATE DANIELS KÖNYVEK

 1. MAGIC BITES
 2. MAGIC BURNS
 3. MAGIC STRIKES
 4. Magic Mourns (Raphael & Andrea novella)
 5. MAGIC BLEEDS
 6. Magic Dreams (Jim & Dali novella)
 7. MAGIC SLAYS
 8. GUNMETAL MAGIC – Andrea könyve– Kate Daniels World #1
 9. Magic Gifts (Kate novella)
 10. MAGIC RISES
 11. MAGIC BREAKS
 12. Magic Steals (Második Jim & Dali novella)
 13. MAGIC SHIFTS
 14. Magic Stars (First Derek’s Novella)
 15. MAGIC BINDS
 16. Magic #10 – 2017
Rövid történetek
 1. Small Magics (antológia) **Az összes novella megjelent már korábban**
 • A Questionable Client (Kate Daniels előzmény, 0.5)
 • Retribution Clause (Kate világában játszódik, de Philadelphiában  és aSaiman unoatestvéréről szól. Nem kapcsolódik a KD történethez)
 • Of Swine and Roses
 • Grace of Small Magics
 • Magic Tests (Julie rövid története, a Magic Slays után játszódik, YA)

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK