Alita Battle Angel: Megérkezett az első trailer
Film, képregény

Alita Battle Angel: Megérkezett az első trailer

0 37
Megkaptuk az első trailert a Robert Rodriguez és James Cameron által feldolgozásra kerülő manga filmadaptációjához, az Alita Battle Angelhez. Ghost in the Shell rajongók ( akár film, akár anime) figyelmébe különösen ajánljuk.

Alita Yukito Kishori japán mangáján alapul. Az élőszereplős változat főszereplője a Maze Runner színésznője, Rosa Salazar. Ő fogja Alitát, a női kiborgot alakítani, akit  a távoli jövőben egy tudós mentett ki a szeméttelepről. Alita gyakorlatilag egy kiborg változata Pinokkiónak, ám a történet közel sem gyerekeknek való, ahogy a brutális, disztópia világ sem, amiben játszódik.

Alita egy android, akit egy kiborg fejvadász/tudós, Dr. Daisuke Ido (Christoph Waltz) talál meg és hoz vissza az életbe. A történet egy poszt-apokaliptikus dísztópia városban játszódik, amit Szeméttelepnek hívnak, ami pontosan egy lebegő utópia alatt található, amit a mangában Tipharesként, az animében pedig Salemként emlegetnek. A szemétdomb népe pedig a Tiphares hulladékaiból él. Alita is egy a sok szemét közül, ám miután Ido rálel, lábak és kezek nélkül, úgy dönt újjáépíti. Ezt láthatjuk az első előzetesben is.

James Cameron 2000 óta elakarta készíteni a filmet, miután Guillermo del Toro ajánlatára elolvasta a mangát és azonnal beleszeretett a koncepcióba. Teltek múltak az évek, de sajnos egyéb projektek miatt mindig tolódott, míg végül 2015-ben bejött a képbe Robert Rodriguez (Sin City, Alkonyattól pirkadatig), mint rendező. A film rengetegszer használja azt a technikát, amit Cameron az Avatarhoz fejlesztett, például már a főszereplő, Alita esetében is.

A film történetéről Cameron úgy nyilatkozott, hogy az eredeti mangának a “velejét” kívánja átültetni az élőszereplős filmbe, és leginkább az első négy könyvre fókuszálna. Egyelőre nem tudjuk, hogy ez meg is valósult-e,  az viszont biztos, hogy ígéretéhez híven a filmbe is belekerült és fontos szerepe is van a mangában megismert fikcionális sportnak, amit úgy hívnak Motorball.

Tudjuk még, hogy az egyik főellenséget, Zapant Ed Skrein alakítja. A főellenség valószínűleg Chiren lesz (Jennifer Connelly), egy Tipharesből származó orvos, aki valaha Ido társa volt. Mahersala Ali két szerepet is kapott, melyek közül egyik Vector, egy üzletember a Szeméttelepről, akinek a keze mindenféle sötét kiborg politikában benne van és Motorball meccseket bundáz meg. A filmből a romantika sem hiányzik, Alita Hugohoz (Keann Johnson), egy helyi tinédzser bandita fiúhoz kerül közelebb. Ő tanítja majd meg a lányt a gladiátorjátékokhoz hasonló Motorball szabályaira. Szerepel a filmben még Eiza González, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Casper Van Dien, Lana Condor, Elle LaMont és Idara Victor is (teljes lista).

Az Alita Battle Angel 2018 Július közepén kerül a mozikba. 

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK