Peter Jackson új Sci-Fije, a Mortal Engines magyar szinkronos előzetest kapott
Film, Könyv

Peter Jackson új Sci-Fije, a Mortal Engines magyar szinkronos előzetest kapott

0

Végre láthatunk néhány képkockát a Mortal Enginesből (itthon a Ragadozó városok címet kapta) a Peter Jackson által adaptált új sci-fiből.

A film 2018-ban érkezik és Philip Reeve népszerű YA apokaliptikus regénysorozatát dolgozza fel. A film forgatókönyvén maga Peter Jackson (A Gyűrük Ura, A Hobbit) és csapata Fran Walsh és Philippa Boyens dolgozott, a rendező pedig Christian Rivers. Szóval hozzáértő kezekbe került a fantasy sorozat.

A rövid előzetesből megtudhatjuk, hogy a világ sivatagos pusztaságait óriás kerekes vándorvárások lakják, a romos kisebb városok lakói, köztük a főszereplő, Hester Shaw (Hera Hilmar) is, a szörnyű metroposzolisz, London áldozatává válik.

Szó szerint, hiszen egy jelenetben egy monolitikus ellenséges hajó (ebben az esetben maga London) üldözi, és végül bekebelezi a sarokba szorított, folyamatosan zsugorodó kőbányát.

A Történet (a könyvek alapján)

Philip Reeve 2001-ben írta meg a sorozat első részét, amit három, egymáshoz szorosan kapcsolódó folytatás követett. A Mortal Engines története évezredekkel a jövőbe nyúlik, ahol egy globális katasztrófa utóhatása geológiai értelemben megtizedelte a világot. Hogy elmeneküljenek az állandó földrengések és vulkánok elől – ami Észak-Amerikát lakhatatlanná tette – London városát áttelepítették egy hatalmas, kerekeken mozgó gépezetre, amit Vontató Városnak neveztek, amivel aztán elkezdték járni a világot és a “városi darwinizmus” nevében kifosztották más városok gyengülő erőforrásait.

Ebben a keserű világban a Mortal Engines története két fiatal, kívülálló karakterre összpontosít, akik el akarják kerülni a pusztulást. A történet középpontjában Hester Shaw (Hilmar), a bosszúszomjas csavargó áll, aki közös ügyet találva összeáll egy történész tanonccal, Tom Natsworthyvel (Sheehan), hogy egyesített erejükkel megtalálják és fellopakodjanak a hatalmas ragadozó járműre, Londonra.

CAST

Hera Hilmar alakítja a főszereplőt, Hester Shawt. Robert Sheehan pedig a másik központi szereplő, Tom Natsworthy, egy történész tanonc bőrébe bújhat. Hugo Weaving lesz a történész Thaddeus Valentine. A teljes lista itt található.

A Mortal Engines /Ragadozó városok/ jövő decemberben érkezik majd a mozikba.

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK