Sam Raimi rendezheti az ‘A királygyilkos krónikája’ adaptációt
Film, Könyv

Sam Raimi rendezheti az ‘A királygyilkos krónikája’ adaptációt

0 64

Sam Raimi rendezheti Pat Rothfuss világsikerű Királygyilkos krónikája fantasy sorozatának adaptációját, legalábbis erről folynak jelenleg a tárgyalások a Lionsgatenél.


A népszerű fantasy sorozat egy Kvothe nevű vándor kalandorról és híres zenészről szól, akinek tragikus neveltetése hírhedtséghez vezet, 2017-ben indult, és magába foglal egy alap trilógiát, és még három, szintén ebben a világban játszódó novellát.

A történetet három idősíkon meséli el az író: a jelenben, ahol főszereplőnk, Kvothe, egy afféle történésznek meséli életét; a múlt, ahol E/1 személyben követhetjük végig Kvothe életútját, és végül, van nekünk egy történetception vagyis történetek a történetben, olyan sztorik, amiket Kvothe más szereplőktől hallott, másokkal történt meg, és amelyek itt-ott el vannak szórva a könyvben.

Raimi a tervezett trilógia első részét, a Szél nevét fogja rendezni, az viszont tisztázatlan, hogy részt vesz-e majd a másik két film elkészítésében. Raimi neve sokaknak ismerős lehet, és elég jó jelnek is mondhatni, hiszen olyan sorozatokon/filmeken dolgozott, mint:

  • Pókember 1-2-3 (Film) (rendező)
  • Xena, a harcos hercegnő (TV Sorozat) (executive producer)
  • Herkules (TV Sorozat) (executive producer)
  • A hős legendája (TV Sorozat) (executive producer)
  • Spartacus – Az aréna istenei (TV Mini-Sorozat) (executive producer)
  • Spartacus – Vér és homok (TV Sorozat) (executive producer)
  • The Last of Us (Film) (producer)

A regénysorozatból egy tv sorozat is készül, méghozzá a Showtime (Csillagkapu,Tudorok,Penny Dreadful) stúdiójában,  Lin-Manuel Miranda az executive producer és TV/film veterán John Rogers pedig a showrunner székben foglal helyet.

A terv az, hogy a tv sorozat a filmből esetleg kimaradó extra információkkal szolgál majd a világról, szereplőkről és egyéb történetszálakkal is bővülne.

A könyvsorozatot itthon a GABO kiadó jelenteti meg, eddig két rész és egy novella jelent meg belőle. 

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK