Az Útvesztő és a 13 okom volt íróját is dobta az ügynöke a szexuális zaklatási vádak miatt
Könyv

Az Útvesztő és a 13 okom volt íróját is dobta az ügynöke a szexuális zaklatási vádak miatt

0 43
A mozi és a tv világa után a könyves világban is folyik a szexuális zaklatási botrány. Több híres írót is vád érte, köztük a Young Adult szerzőt, James Dashnert, aki leginkább az Útvesztő sorozatáról ismert. Dashner mellett a 13 okom volt szerzője, Jay Asher is felkerült a listára.

A The Hollywood Reporter szerint a James Dashner elleni vádak miatt dobta az irodalmi ügynöke, Michael W. Bourret. Az Associated Press szerdán tett nyilatkozatában Bourret azt mondta, hogy már nem tudja képviselni Dashnert a korábbi ügyfelével szemben felhozott komoly vádak miatt.

“Nem tudtam jó lelkiismerettel folytatni a Jamesszel a munkát, és tegnap elengedtem,” mondta Bourret az AP-nek.

A szerző ellen felhozott vádak először a School Library Journal weboldal “Children’s Publishing Reckons with Sexual Harassment in the Sets” című cikke alatti hozzászólásokban kerültek felszínre. Bár a cikk eredetileg január 3-án jelent meg, csak február elején kezdtek szállingózni az olyan népszerű szerzőkkel kapcsolatos szexuális visszaélésről szóló vádak, mint Dashner.

Február 15-én Dashner reagált a vádakra. A Twitteren tett közzé egy hosszabb üzenetet, ahol azt írja, hogy alaposan átgondolta a vádakat, és elismeri, hogy ő is bizony “a probléma része.” Tanácsadást és útmutatást keres, hogy “kezelje” a problémát.Dashner nem az egyetlen YA szerző, akinek most szembe kell néznie a rossz döntéseivel. Ugyanabban a posztban Jay Asher szerzőt is megvádolták, akinek könyvéből, a 13 okom voltból tavaly a Netflix készített egy népszerű sorozatot. 

Válaszul a Gyerekkönyv írók és illusztrátorok Egyesülete (SCBWI), melynek konferenciáin történtekről szól a legtöbb rágalom, hétfőn bejelentette, hogy hivatalosan is kizárták Ashert a szervezetből az ellene felhozott vádakat követően.

Emellett a Netflix az Entertainment Weekly-nek nyilatkozott, miszerint Asher, aki erősen részt vett a 13 okom volt sorozat 1. évadjának készítésében, nem vesz részt a második évad munkálataiban.

About the author / 

Andie

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archívum

Kategória

Kapcsolat

HOZZÁSZÓLÁSOK